Po generace předávaný recept a stále neopakovatelně dobrý. Každý nový člen rodiny miluje bábovku stejně jako ty předchozí. Můžete do ni dát totiž cokoliv. Tvaroh, kakao, čokoládu, rozinky, oříšky, polít polevou atd… Kolik lidí tolik nápadů a chutí.
Kdo bábovku vymyslel se snad ani neví, důležité je, že chutná prostě Božsky.
S naším jednoduchým receptem ji zvládnete udělat samy doma i v případě, že ji děláte poprvé.
Tak hodně štěstí a dobrou chuť!
Ingredience
1 hrnek teplé vody
3 vejce
2 hrnky polohrubé mouky
1 balíček kypřícího prášku
1 sklenka oleje
1 balíček vanilkového cukru
1 hrnek cukru krupice
2 lžíce kakaa
Postup
Vezmeme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Všechny sypké suroviny smícháme v míse. Přidáme tři žloutky, sklenici oleje a hrnek teplé vody. Vše zamícháme. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do těsta. Podle chuti můžeme přidat rozinky, ořechy nebo kokos.
Asi 2/3 těsta vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Do zbylé třetiny těsta přidáme 2 lžíce kakaa, zamícháme a nalijeme na světlé těsto do formy.
Bábovku vkládáme do předehřáté trouby a pečeme prvních 20 minut na 150 – 160 °C. Potom přidáme na 180 °C a dopékáme asi 20 – 30 minut. Zkusíme špejlí, jestli je uvnitř hotová.
Upečenou bábovku vyklopíme, pocukrujeme a můžeme servírovat.