Objevte tajemství vakuových dóz a udržte své potraviny v čerstvém stavu po dlouhou dobu

Objevte tajemství vakuových dóz a udržte své potraviny v čerstvém stavu po dlouhou dobu

Skladování potravin ve vakuu bude bezesporu patřit mezi technologie budoucnosti. Již dnes si ale můžete dopřát čerstvé potraviny bez bakterií, plísní a virů i po delším uskladnění. Vysátím vzduchu z dózy dojde k eliminaci látek, které by potraviny mohly kontaminovat a způsobit jejich rychlé zkažení. Díky tomu udržíte vařené jídlo, ovoce, zeleninu, ale i pečivo déle čerstvé a v konzumovatelném stavu.

 

Jak poznáte vakuovou dózu?

Vakuové dózy na potraviny vypadají na první pohled jako jakékoliv jiné plastové krabičky. Na druhý pohled si však nelze nevšimnout vakuového uzávěru, jehož prostřednictvím lze z dózy odsát ruční či elektrickou pumpičkou vzduch. Tímto procesem výrazně zvýšíte těsnost dózy, do které neproniknou choroboplodné zárodky ani vlhkost, která by způsobila plesnivění potravin. V kombinaci se skladováním v chladném prostředí lednice se vakuové dózy postarají především o:

  • Delší trvanlivost vašich potravin.
  • Udržení křehkosti a křupavosti pečiva až po dobu 10 dní.
  • Zamezení vniku nadbytečné vlhkosti do potravin.
  • Snížení vstupu vlhkosti a spor plísní do vašeho jídla.
  • Zachování všech živin a vitamínů ve vaší stravě.
  • Vaše celkové zdravější stravování.
  • Snadnou skladovatelnost a stohovatelnost i na malém prostoru.

 

Kde vakuové dózy nejčastěji využijete?

Vakuové dózy pro skladování potravin využijete nejen pro skladování zbytků vašeho vařeného jídla v chladničce. Uložit do nich můžete i ovoce či zeleninu, sýry, krájené salámy a další uzeniny, syrové maso či zrnkovou kávu, která si tak snáze uchová svoje jedinečné aroma. Praktickým pomocníkem se tento typ dóz stane i při venkovním pikniku, grilování nebo při přípravě svačiny do zaměstnání. Ideálním partnerem pak bude pro přípravu jednotlivých pokrmů v rámci krabičkové diety. Sami jistě najdete celou řadu dalšího možného využití těchto praktických kuchyňských doplňků.

 

Použití vakuových dóz je velice snadné

Stejně jako u jakéhokoliv jiného uskladňovacího systému na potraviny je nejdůležitější správně seskládat obsah do krabičky. U vakuové dózy po uzavření navíc ručně či elektricky odsajete vzduch z krabičky díky čemuž vznikne uvnitř téměř inertní atmosféra, jež se postará o dlouhodobou trvanlivost obsahu.




Zanechte komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Opiště prosím bezpečnostní kód